MediLime ENFit Gastrostomie voedingskatheters

 

Na verwijdering van een PEG is vervanging door een gastrostomiekatheter de makkelijkste oplossing. Alleen de diameter van de verwijderde PEG is bepalend voor de maat gastrostomiekatheter die geplaatst kan worden. Dankzij het verplaatsbare, externe huidplaatje past de katheter altijd, ongeacht de stomalengte.

 
MediLime gastrostomiekatheter met Y-ENFit aansluiting

MediLime gastrostomiekatheter met Y-ENFit aansluiting

De MediLime gastrostomiekatheter is een siliconen voedingssonde die bestaat uit een buis met dubbel lumen (schacht) met proximaal specifieke ENFit™ veiligheidstoegangspoort(en), externe retentieschijf, ballon en distale open doorvoertip. De buis is voorzien van externe gradaties (in cm) en een radiopake markering aan het distale uiteinde. 
De sonde is vervaardigd zonder gebruikmaking van natuurlijk rubber latex, BPA of ftalaten (weekmakers). De maat van de sonde en de balloncapaciteit staan duidelijk vermeld op de schacht, de vulpoort en de verpakking van elk hulpmiddel.
Let op: bij deze gastrostomiekatheter kunnen alleen spuiten met een ENFit aansluiting worden gebruikt.

Replacement Gastrostomy Tube

Replacement Gastrostomy Tube

Via de katheter wordt enteraal voeding en medicatie op de maag toegediend. Daarnaast is deze voedingskatheter handig voor gastric drainage en decompressie.

Neus-maag sonde PVC Dual Flow

Neus-maag sonde PVC Dual Flow

De Neus-maag sonde PVC Dual Flow is geschikt om voeding mee toe te dienen, en om lucht uit de maag te zuigen. Hiervoor is deze neus-maag sonde uitgerust met een dubbel lumen sump tube. Deze transparante gastrotube heeft een radiopaque lijn en een gesloten tip. Tevens heeft de Neus-maag sonde PVC Dual Flow centimetermarkeringen van 10- 75 cm vanaf de distale tip. Beide kanalen zijn uitgerust met een flexibele conische female aansluiting. 
Aan het grootste kanaal is een biconische adapter bevestigd, om zoveel mogelijk verschillende aansluitingen mogelijk te maken.