Voedingskatheters

 

Enterale voeding is bedoelt voor mensen die wegens diverse medische omstandigheden moeite hebben met voeding binnen te krijgen. Deze pagina bevat alle producten en accessoires die nodig zijn om enterale voeding mogelijk te maken. De meeste producten maken gebruik van het ENFit systeem. Dit is de wereldwijde standaard aansluiting voor enterale voeding. Voor meer informatie hierover klikt u hier.

 
MediLime Tummy button

MediLime Tummy button

Nieuw in ons assortiment zijn de MediLime Tummy buttons. Voordelen van deze nieuwe generatie buttons in vergelijking met de huidige buttons zijn:

 
De Tummy buttons zijn verpakt in een doosje samen met de volgende accessoires voor een gemakkelijke plaatsing:

 
Voordeel is dat ze gemaakt zijn van siliconen en DEHP vrij (vrij van weekmakers zijn) èn latex vrij zijn. 

MediLime Tummy button

Extension Lines/ Verlengslang voedingskatheter

Extension Lines/ Verlengslang voedingskatheter

MediLime ENFit Verlengslangen
Voor het toedienen van voeding en/of medicatie via een voedingskatheter is een verlengslang nodig. De slangen passen op elke maat Tummy button of jejunale voedingskatheter, maar variëren in soort en lengte. Kies de meest geschikte verlengslang op basis van de manier waarop voeding- en/of medicatie wordt toegediend.
Indien u vragen heeft over het passend maken van de nieuwe ENFit connectie pompset/ transitieset  - die eind 2015 op de markt werd gebracht door onder andere Abbott en Nutricia - en een voedingssonde hebben wij de volgende praktische informatie voor u op een rijtje gezet. 
Transitieset Abbott
Transitieset Nutricia
 

MediLime ENFit spuiten & bottle adapters

MediLime ENFit spuiten & bottle adapters

De spuiten die wij in het assortiment hebben zijn met name geschikt voor toepassing met voedingskatheters. Bijvoorbeeld voor het toedienen van voeding en/of medicatie en voor het vullen en legen van de katheterballon. 
Naast de ENFit voedingsspuiten leveren we ook diverse accessoires voor deze spuiten, zoals afsluitdopjes, opzuigrietjes, opzuignaalden, enz. voor het opzuigen en toedienen van medicatie. 
 

MediLime ENFit accessoires voedingskatheters

MediLime ENFit accessoires voedingskatheters

Om een connectie te kunnen maken tussen de bestaande systemen en de nieuwe ENFit aansluitingen hebben we diverse accessoires voor voedingskatheters in ons assortiment. 

PEG sonde

PEG sonde

Cobra Medical heeft diverse soorten Percutane Endoscopische Gastrostomie (PEG-) katheters in haar assortiment.
Een PEG-katheter wordt vaak geplaatst als iemand voor langere tijd sondevoeding nodig heeft. Een PEG-katheter moet altijd in het ziekenhuis onder verdoving worden geplaatst. Ongeveer drie maanden na plaatsing is het stomakanaal gevormd en kan de PEG vervangen worden door bijvoorbeeld een Tummy button of een gastrostomiekatheter.

MediLime Jejunostomie voedingskatheters

MediLime Jejunostomie voedingskatheters

Sommige patiënten, die enterale voeding nodig hebben, verdragen geen voedsel op de maag. Voor hen is een jejunale voedingskatheter een oplossing. Hiermee kan sondevoeding rechtstreeks op de dunne darm (het jejunum) worden toegediend. Cobra Medical heeft diverse jejunale voedingskatheters in haar assortiment.
 
 
 

MediLime ENFit Gastrostomie voedingskatheters

MediLime ENFit Gastrostomie voedingskatheters

Na verwijdering van een PEG is vervanging door een gastrostomiekatheter de makkelijkste oplossing. Alleen de diameter van de verwijderde PEG is bepalend voor de maat gastrostomiekatheter die geplaatst kan worden. Dankzij het verplaatsbare, externe huidplaatje past de katheter altijd, ongeacht de stomalengte.

Glijmiddel

Glijmiddel

Om het vervangen van voedingskatheters soepel te laten verlopen kan er glijmiddel op waterbasis worden gebruikt. Voor de wisseling van een voedingskatheter is één sachet glijmiddel op waterbasis van 2,7 gram voldoende. Daarnaast hebben wij ook siliconenspray in ons assortiment, deze spray kan gebruikt worden voor het wisselen van polyurethaankatheters. Er worden verschillende soorten glijmiddel geleverd, namelijk: Per sachets; Spuiten; Tubes; Sprays.

Stoma- & Verzorgingsmaterialen

Stoma- & Verzorgingsmaterialen

Deze pagina bevat alle producten die te maken hebben met het stoma kanaal.