Dilatatie urologie

 

'Dilatatie' betekent het verwijden van een vernauwing. Een vernauwing kan optreden door diverse oorzaken, in vele kanalen van het lichaam. De dilatatoren van Allwin kunnen onder andere worden gebruikt voor het dilateren van het nefrostomiekanaal bij een nefrostomie, of om het stomakanaal van de gastro-voedingskatheter te vergroten. De Ureteral Dilators zijn geschikt voor dilatatie van de ureter.

 
Armada fascial dilators

Armada fascial dilators

De Armada fasciale dilatatoren worden over de voerdraad gebruikt, voor de dilatatie van het percutane traject. De female luer lock aansluiting maakt het mogelijk om heparine, contrastvloeistoffen en andere oplossingen te injecteren door de dilator. Deze kunnen met een standaard luer lock spuit geinjecteerd worden. De Armada Fasciale dilatatoren zijn er in vele maten, uiteenlopend van 6 French tot en met 16 French. Daarnaast zijn ze in sets verkrijgbaar.

 
NB Deze artikelen gaan uit ons assortiment, vandaar dat er nog slechts enkele maten uit voorraad leverbaar zijn. We kunnen hier momenteel geen passend alternatief voor aanbieden.
NB De verpakkingseenheid is 10 stuks, ook al staat foutief op de brochure per 5 stuks vermeld.

Renal dilator

Renal dilator

De Renal Dilatator van Allwin wordt gebruikt voor het dilateren van een stoma kanaal ten behoeve van nefrostomie. Dit gebeurt voorafgaand aan bijvoorbeeld het verwijderen van nierstenen. Tevens kunnen dilatatoren gebruikt worden voor het oprekken van een stomakanaal voor een grotere gastro-voedingskatheter.

De Renal Dilatator heeft de volgende kenmerken:

Renal dilator met sheath

Renal dilator met sheath

De Renal Dilatator met Sheath van Allwin wordt gebruikt voor het dilateren van een stomakanaal ten behoeve van nefrostomie. Dit gebeurt voorafgaand aan bijvoorbeeld het verwijderen van nierstenen. Tevens kunnen dilatatoren gebruikt worden voor het oprekken van een stomakanaal voor een grotere gastro-voedingskatheter.

Kenmerken van de Allwin Renal Dilator met Sheath:

Amplatz Renal dilatator set

Amplatz Renal dilatator set

De Amplatz Renal dilatator set bestaat uit zes fasciale- en zes nierdilatatoren, sheaths en een introductiekatheter voor de dilatatoren van 14 French tot en met 30 French.
Kenmerken:

Amplatz sheath

Amplatz sheath

De Renal Dilatator wordt gebruikt voor het dilateren van een stoma kanaal ten behoeve van nephrostomy. Dit gebeurt voorafgaand aan bijvoorbeeld het verwijderen van nierstenen. Tevens kunnen dilatatoren gebruikt worden voor het oprekken van een stomakanaal voor een grotere gastro-voedingskatheter.

Kenmerken:

Ureteral Dilators

Ureteral Dilators

De Allwin Ureteral Dilatator is geschikt voor stap voor stap dilatation van de intramurale tunnel en de ureter. Ook is de Allwin Ureteral Dilatator geschikt voor steenmanipulatie.