Urologie

 

Op het gebied van Urologie heeft Cobra Medical diverse producten in haar assortiment. De dilatatoren en ureteral stents van Allwin zijn zeer geschikt voor dilatatie bij een nefrostomie en dilatatie van de ureter. Allwin drainage sets worden gebruikt voor percutaneous drainage bij hydronefrose. Tevens is een PTCD-drainage set bij Cobra Medical verkrijgbaar. Voor het nemen van een biopt, zijn diverse reusable en disposable biopsy guns met bijbehorende naalden verkrijgbaar. 

 
Dilatatie urologie

Dilatatie urologie

'Dilatatie' betekent het verwijden van een vernauwing. Een vernauwing kan optreden door diverse oorzaken, in vele kanalen van het lichaam. De dilatatoren van Allwin kunnen onder andere worden gebruikt voor het dilateren van het nefrostomiekanaal bij een nefrostomie, of om het stomakanaal van de gastro-voedingskatheter te vergroten. De Ureteral Dilators zijn geschikt voor dilatatie van de ureter.

Drainage urologie

Drainage urologie

Deze Direct Puncture Drainage Sets van Allwin Medical wordt gebruikt voor percutane nefrostomie na de 'directe punctie' techniek. Deze procedure vindt plaats bij hydronefrose. De Direct Puncture Drainage Set kan tevens worden gebruikt voor de drainage van cysten en abcessen. 
De ureteral stents zijn geschikt voor het tijdelijk draineren van urine, bijvoorbeeld bij een niertransplantatie. U kunt bij Cobra Medical tevens terecht voor een PTCD-drainage set.

Voerdraden

Voerdraden

Voerdraden worden gebruikt bij diverse endoscopische procedures waaronder ERCP's, oprekkingen, het plaatsen van sondes en het plaatsen van stents. Guidewires zijn hulpmiddelen bij allerlei bijzondere verrichtingen op de afdeling endoscopie. 

Biopsie Guns Reusable

Biopsie Guns Reusable

Reusable Biopsy Guns worden gebruikt bij het nemen van biopten uit het gehele lichaam. Bijvoorbeeld voor een beenmergbiopsie, of voor een core biopsie. U kunt kiezen uit (semi-automatische) biopsy guns van BIP. Tevens levert Cobra Medical naalden en coaxiaal naalden voor de biopsy guns. 

Biopsie Guns Disposable

Biopsie Guns Disposable

Cobra Medical heeft een aantal disposable biopsy guns in haar assortiment.  De HistoCore is een zeer goede biopsy gun, die zowel half-automatisch als automatisch te gebruiken is. Deze Biopsy Gun is in gebruik vergelijkbaar met de reusable biopsy guns.