Radiologie

 

Cobra Medical heeft zich op het gebied van radiologie toegespitst op borstbiopsie of mammae biopsie. Bij radiologie wordt de aard en plaats van de ziekte in beeld gebracht. U vindt hier producten voor het uitvoeren van een biopsie, het markeren van de plaats van het biopt en het lokaliseren van de tumor voor een operatie. 

 

 
Biopsie

Biopsie

Bij een biopsie neemt de arts een stukje weefsel uit het lichaam. Het biopt wordt vervolgens onderzocht en er wordt bepaald of de onderzochte afwijking goed- of kwaadaardig is. 
Reusable biopsy guns met bijpassende naalden zijn er van BIP. De Histocore Biopsy Gun is disposable. Coaxiaal naalden vindt u ook in ons assortiment. Deze biopsie guns en naalden kunnen voor diverse biopsies gebruikt worden. 

Markeren

Markeren

Na het uitvoeren van de biopsie, wordt een marker op de plaats van het biopt geplaatst. Hiermee kan de plaats van het biopt altijd worden teruggevonden. Deze biopsie markers worden vervaardigd van organisch materiaal, (edel-)metaal of een combinatie hiervan. De markers hebben verschillende vormen, zoals een driehoek, een V-vorm, een vlinder of een halter.