ERCP

 

ERCP is de afkorting voor Endoscopische Retrograde Cholangio- en Pancreaticografie. Een ERCP is een onderzoek naar de galwegen en/ of de alvleesklier(wegen) middels een endoscoop. Daarnaast kan er direct een behandeling worden uitgevoerd. Een ERCP wordt uitgevoerd onder röntgen met behulp van een endoscoop.

U vindt hier short wire systems, stents voor drainage van galwegen, alvleesklier en nier, sphincteromes en artikelen voor lithotripsy, waaronder steenextractieballonnen. Al deze artikelen worden geleverd door Medi-Globe. 

 
Drainage

Drainage

Door vele oorzaken kan het zijn dat drainage vanuit de gal(wegen) en alvleesklier(wegen) niet meer werkt zoals normaal. Om gal drainage en alvleessap drainage toch mogelijk te maken, kan er een biliary stent of een pancreatic stent geplaatst worden. 

Sphincterotomy / Papillotomy

Sphincterotomy / Papillotomy

 Bij een sphincterotomy of papillotomy wordt de sphincter van de choledochus (afvoerblaas van de galgang of galblaas) ingesneden, waardoor het eenvoudiger is om toegang te krijgen tot de galwegen en om eventueel afvoer van gal of galstenen te vergemakkelijken.
Sphinterotomie of papillotomie kan uitgevoerd worden met een 1-, 2- of 3-lumen sphincterome, of met een needle knife sphincterome. 
 

Lithotripsy / Extraction

Lithotripsy / Extraction

Lithotripsy is een procedure die wordt uitgevoerd bij het verwijderen van galstenen. Bij een lithotripsie worden de galstenen ‘gecrushed’, omdat ze te groot zijn om in hun huidige staat verwijderd te worden. Eerst worden de galstenen in een mandje gevangen. Vervolgens worden ze 'gecrushed' en uit het lichaam gehaald; dit behelst de extraction van de galstenen. 

E.R.C.P. katheters

E.R.C.P. katheters

ERCP katheters worden gebruikt bij een endoscopisch onderzoek naar de galwegen en/ of de alvleesklier (wegen). E.R.C.P is een afkorting voor Endoscopische Retrograde Cholangio- en Pancreaticografie. Een ERCP wordt uitgevoerd als afwijkingen aan de galwegen en afvoergang van de alvleesklier worden vermoed, of om deze afwijkingen te behandelen. 
In ons assortiment hebben wij diverse voorgebogen ERCP-katheters met o.a. een boltip en standaard tip. De ERCP-katheters zijn single use.
 

Biliary Dilatation Catheter

Biliary Dilatation Catheter

Deze Biliary Dilatation Catheter van Allwin wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het dilateren van het nefrostomiekanaal bij een nefrostomie. Deze dilatatiekatheter is verkrijgbaar in verschillende diameters.