Dilatatie

 

Dilatatie is een procedure waarbij de slokdarm, de maaguitgang of de overgang van de slokdarm naar de maag wordt opgerekt. Om de dilatatie goed te kunnen uitvoeren heeft Cobra Medical een complete serie slokdarmdilatatoren van Medovations in het assortiment. Tevens kunt u bij ons terecht voor dilatatiebalonnen. 

 
Dilatatieballonnen

Dilatatieballonnen

De dilatatieballonnen zijn ideaal voor dilatatie van de slokdarm, de pylorus, de sphincter van de maag en van de galwegen. De ballonnen beschikken over duidelijke, radiopaque markeringen om de positie nauwkeurig te kunnen bepalen. Deze dilatatiebalonnen zijn leverbaar in verschillende maten. Tevens kunt u kiezen voor een dilatatieballon met dubbel lumen. 
Nieuw in ons assortiment zijn de Multi-Stage ExPander dilatatieballonnen. Deze dilatatie ballon kan tot 3 verschillende diameters worden opgerekt door middel van het opvoeren van de druk in de ballon.
 

M-Flex Blue Siliconen dilatatoren (kwikvrij)

M-Flex Blue Siliconen dilatatoren (kwikvrij)

De M-Flex Blue siliconen dilatatoren zijn erg flexibel en ze zijn verkrijgbaar met twee verschillende soorten tips: Ultra-flexibele taps toelopende tip (Maloney) en stompe tip (Hurst).
De dilatatoren zijn volledig radiopaque van distale naar proximale uiteinde en voorzien van diepte markering en bovendien kwikvrij.

SafeGuide Slokdarmdilatatie

SafeGuide Slokdarmdilatatie

Medovations Slokdarmdilatatie sets zijn complete sets slokdarmdilatatoren, verpakt in een handige koffer. De producten worden tevens los verkocht. Daarnaast zijn er diverse accessoires verkrijgbaar. Deze Slokdarmdilatatieset wordt gebruikt om de slokdarm op te rekken. 
De 1214-03D is een set disposable cleaning brushes, uitgerust met een gebogen uiteinde. Dit maakt het gemakkelijker om de cleaning brush door het lumen van de SafeGuide Esophageal Dilator te bewegen.

WeightRight dilatatoren (kwikvrij)

WeightRight dilatatoren (kwikvrij)

Deze met wolfraam gevulde dilatatoren zijn qua gewicht en het gevoel identiek aan met kwik gevulde dilatatoren, maar dan zonder de zorgen van kwik gebruik. Het is het gewicht dat je verwacht en het gemak dat u vraagt.
De WeightRight dilatatoren zijn zwaarder als de SafeGuide dilatatoren en worden ook wel gebruikt door KNO artsen of op de OK ten behoeve van een vernauwing achter in de keel te dilateren. De dilatatoren worden gebruikt zonder voerdraad.