Biopsie

 

Een biopsie wordt uitgevoerd als men een stukje weefsel wil onderzoeken op afwijkingen. Een poliep in de darm bijvoorbeeld, kan goed of kwaadaardig zijn. Een biopsie kan worden uitgevoerd met een biopteur. Cobra Medical levert diverse biopsy forceps met verschillende kenmerken. Voor het nemen van een biopt kunt u kiezen uit biopsy forceps met en zonder spike.

 
FlexiBite

FlexiBite

Cobra Medical levert diverse biopsiesystemen van Medi-Globe, waaronder een hot biopsy forceps. De biopteuren van FlexiBite zijn disposable tangen. De biopsietangen zijn verkrijgbaar met een krokodillenbek of een gladde, ovale bek en tot slot kan er gekozen worden voor een versie met of zonder spike. Speciale biopteuren zijn er van 120 cm lang. Deze zijn tevens zeer geschikt voor een bronchoscopie. 

Eco-Bite Biopsy Forceps

Eco-Bite Biopsy Forceps

Nieuw in ons assortiment: de ECO-Bite Biopsy Forceps
De ECO-Bite Biopsy Forceps is een biopsy forceps die zowel voor een bronchoscopie als ook voor een gastroscopie én colonoscopie geschikt is. De ECO-Bite Biopsy Forceps is verkrijgbaar in twee soorten:
1) Standaard cup, beschikbaar met en zonder spikes.
2) Spiraal ongecoate- en gecoate versie met positiemarkers. 
Voordelen van de ECO-Bite Biopsy Forceps:

Novatech Boutin Pleura Trocar voor pleurale punctie

Novatech Boutin Pleura Trocar voor pleurale punctie

Voor pleura biopsies and puncties. Ook te gebruiken bij een ascites punctie (vochtophoping in de buik).
Novatech heeft trocars voor pleura biopsies/puncties gelanceerd in samenwerking met Professor C. Boutin (Marseille, Frankrijk) in 1998. Hij paste het bestaande model van de trocar aan om de kwaliteit van samples te verbeteren.
De eenmalig te gebruiken Boutin trocars hebben een werkende lengte van 78mm. Ze worden steriel geleverd en zijn verkrijgbaar in twee verschillende diameters (2 en 3mm).
Door de driezijdige spil en de verbeterde vorm van de hoek van de 3 mm trocar zorgt het apparaat voor een hogere kwaliteit dan de Abrams naald 1).

Novatech Boutin Pleura Trocar voor pleurale punctie