MDL/ Endoscopie

 

De diagnostiek en behandeling van de spijsverteringsorganen vindt plaats binnen het specialisme Maag-Darm-Leverziekten. Vaak wordt de diagnostiek en behandeling van de slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm, alvleesklier, lever en galwegen en het anale gebied uitgevoerd op de afdeling Endoscopie. Tijdens een endoscopie kunnen diverse organen van binnen worden bekeken, en kan bijvoorbeeld een biopt worden genomen. 

 
Resultaat 1 t/m 12 van 14 Items per pagina: 12 24 36 48 1 2 Volgende
Bijtblokken

Bijtblokken

Bijtblokken beschermen het gebit van de patiënt en worden tevens gebruikt ter bescherming van de endoscoop. Cobra Medical levert diverse disposable en reusable latexvrije bijtblokken voor zowel volwassenen als kinderen.

EUS

EUS

Een Endoscopische Ultrasonografie ofwel EUS, is een endoscopisch onderzoek naar de slokdarm, maag of de alvleesklier. Tijdens een EUS kan informatie worden verzameld over cysten, gezwellen of stenen. Daarnaast kan een punctie worden uitgevoerd om weefsel te kunnen onderzoeken. De nieuwste EUS FNA naald van Medi-Globe is de SonoTip© Pro Control EUS FNA naald. Deze naald is met één hand te bedienen en is hierdoor zeer ergonomisch en efficiënt in gebruik. 

Expandable Stents Endoscopie

Expandable Stents Endoscopie

De Expandable Stents voor Endoscopie worden geplaatst bij vernauwingen in het GI-traject. Voor ieder gedeelte in het GI-traject is een geschikte stent verkrijgbaar. De wanden van de stent worden automatisch naar buiten geduwd, waardoor de stent altijd past. De uiteinden van de Expandable Stents van Leufen zorgen ervoor dat ze op de juiste plaats blijven zitten.

ERCP

ERCP

ERCP is de afkorting voor Endoscopische Retrograde Cholangio- en Pancreaticografie. Een ERCP is een onderzoek naar de galwegen en/ of de alvleesklier(wegen) middels een endoscoop. Daarnaast kan er direct een behandeling worden uitgevoerd. Een ERCP wordt uitgevoerd onder röntgen met behulp van een endoscoop.
U vindt hier short wire systems, stents voor drainage van galwegen, alvleesklier en nier, sphincteromes en artikelen voor lithotripsy, waaronder steenextractieballonnen. Al deze artikelen worden geleverd door Medi-Globe. 

Colonoscopie

Colonoscopie

Een colonoscopie is een procedure waarbij de darmen worden bekeken. Dan wordt een camera ingebracht en kunnen vanaf de anus bijvoorbeeld darmpoliepen worden opgespoord. 

Biopsie

Biopsie

Een biopsie wordt uitgevoerd als men een stukje weefsel wil onderzoeken op afwijkingen. Een poliep in de darm bijvoorbeeld, kan goed of kwaadaardig zijn. Een biopsie kan worden uitgevoerd met een biopteur. Cobra Medical levert diverse biopsy forceps met verschillende kenmerken. Voor het nemen van een biopt kunt u kiezen uit biopsy forceps met en zonder spike.

Cleaning Brushes

Cleaning Brushes

Cobra Medical biedt diverse cleaning brushes aan voor de binnenzijde van endoscopen geproduceerd door Kimberly Clark, Meditalia en Medi-Globe. 
 

Dilatatie

Dilatatie

Dilatatie is een procedure waarbij de slokdarm, de maaguitgang of de overgang van de slokdarm naar de maag wordt opgerekt. Om de dilatatie goed te kunnen uitvoeren heeft Cobra Medical een complete serie slokdarmdilatatoren van Medovations in het assortiment. Tevens kunt u bij ons terecht voor dilatatiebalonnen. 

Cytology

Cytology

Cytologie betekent 'leer van de lichaamscellen'. Met een cytologieborsteltje worden cellen verzameld, die in het laboratorium worden onderzocht op type en ziektebeeld. De cytologieborstels van Medi-Globe zijn ontworpen om cellen uit de longen, het maag-darmkanaal met de buikingewanden en de galwegen te verzamelen voor histologisch onderzoek. 

Voerdraden

Voerdraden

Voerdraden worden gebruikt bij diverse endoscopische procedures waaronder ERCP's, oprekkingen, het plaatsen van sondes en het plaatsen van stents. Guidewires zijn hulpmiddelen bij allerlei bijzondere verrichtingen op de afdeling endoscopie. 

Hemostase

Hemostase

Hemostase of hemostasis is het stelpen van een bloeding. Om een chirurgische ingreep te laten slagen, is het van belang het bloeden te kunnen stoppen. Bij Cobra Medical kunt u terecht voor fibrinenaalden, hemostasis probes, een bandligator en injectranaalden voor hemostase van Medi-Globe. 

Polypectomie & Retrievers

Polypectomie & Retrievers

Polypectomy of poliepectomie behelst het verwijderen van poliepen uit het lichaam. Poliepen kunnen voorkomen in het maag-darmkanaal en op vele andere plaatsen. Poliepen worden verwijderd tijdens een endoscopische colonoscopie of gastroscopie, met behulp van een polyp snare en polyptraps. 
De retrievers kunnen vervolgens worden gebruikt om de losse poliep te extraheren uit het lichaam. Tevens kunnen met de retrievers vreemde voorwerpen uit het lichaam worden verwijderd. Deze producten worden geleverd door diverse fabrikanten, waaronder Medi-Globe en Meditalia.

Resultaat 1 t/m 12 van 14 Items per pagina: 12 24 36 48 1 2 Volgende