EBUS bronchoscopie

 

Medi-Globe heeft met de SonoTip ® EBUS Pro Flex wereldwijd het eerste FNA-naaldsysteem onder endoscopische echografiebegeleiding met een dimensionaal stabiele en buigresistente nitinol naald op de markt gebracht. Vergeleken met de traditionele roestvrijstalen naalden heeft het gebruik van nitinol als grote voordeel dat naaldvervorming (het zogenaamde ‘Banaan-effect’) wordt voorkomen.

De SonoTip® EBUS Pro Flex en de SonoTip® EBUS Pro is voorzien van een verbeterd handvat, waarop nu beter zichtbaar is of de naald gefixeerd is of niet. Daarnaast wordt de stylet voorzien van een kunststof luerlok afsluiting in plaats van een metalen afsluiting wat zorgt voor een lager gewicht wat de procedure ten goede komt.

Naast de SonoTip® EBUS Pro Flex is er ook de SonoTip ® EBUS Pro. De Sono Tip-naalden zijn geschikt voor gebruik met zowel de Pentax-Hitachi als de Olympus- en Fuijnon bronchoscoop. Bij de Olympus- en Fuijnon naalden wordt standaard een disposable adapter meegeleverd in de verpakking voor een perfecte bevestiging op de bronchoscoop.

 
SonoTip© EBUS Pro  & EBUS Pro Flex TBNA naalden

SonoTip© EBUS Pro & EBUS Pro Flex TBNA naalden

Het SonoTip© EBUS Pro Flex TBNA-System Single Use is het eerste EBUS- TBNA Systeem ter wereld waarbij de FNA-naald geheel is gemaakt van nitinol. De nitinol naald heeft als voordeel dat deze niet gevoelig is voor het 'Banana-effect'. Dat wil zeggen dat na gebogen te zijn geweest de FNA-naald zijn oorspronkelijke rechte vorm aanneemt. Tevens kunt u kiezen uit een SonoTip© EBUS Pro TBNA-System met een naald van roestvrij staal. 
De SonoTip® EBUS Pro Flex en de SonoTip® EBUS Pro worden medio 2016 voorzien van een verbeterd handvat, waarop nu beter zichtbaar is of de naald gefixeerd is of niet. Daarnaast wordt de stylet voorzien van een kunststof luerlok afsluiting in plaats van een metalen afsluiting wat zorgt voor een lager gewicht wat de procedure ten goede komt.
De unieke Twist-Lock technologie van de SonoTip© EBUS Pro en de SonoTip® EBUS Pro Flex maakt precieze afstelling van de naald- en sheathlengte met maar één hand mogelijk. Geleverd met VacLock Aspiration Syringe met een Filling Volume 5-20 ml.
Bij de Olympus- en Fuijnon naalden wordt standaard een disposable adapter meegeleverd in de verpakking voor een perfecte bevestiging op de bronchoscoop.
 

SonoTip II EBUS-TBNA naalden

SonoTip II EBUS-TBNA naalden

Kenmerken SonoTip II EBUS-TBNA naalden: