Long endoscopie/ Bronchoscopie

 

Bij een bronchoscopie wordt de binnenzijde van de luchtwegen bekeken. Ons productpakket voor longartsen wordt steeds uitgebreider. Met behulp van de verschillende bronchoscopen wordt het steeds gemakkelijker om de luchtwegen te bekijken. Bovendien worden producten regelmatig aangepast en verbeterd. Een voorbeeld: de Carina Y-stent van Leufen Medical is in 2012 verbeterd dankzij de goede ideeën van een longarts in het AvL.

 
Broncho-Alveolair Lavage BAL Pot

Broncho-Alveolair Lavage BAL Pot

» Meer lezen

De Broncho-Alveolair Lavage Pot is een compleet, gesloten systeem speciaal voor het opvangen van het bronchusspoelsel. De slangen zijn aan te passen zonder te knippen, waardoor de opvangpot dicht bij de scope zit. Hierdoor blijft de opbrenst van de Broncho-Alveolaire Lavage niet achter in de pot.

 
NB: sinds 1 januari 2016 worden de groene klemmetjes niet standaard meer mee geleverd bij de BAL potten. Deze klemmetjes zijn nog wel los te bestellen als artikelnummer 99940: Qosina klem voor 12 / 14 fr. tube. De connectoren worden nog steeds meegeleverd.

EBUS bronchoscopie

EBUS bronchoscopie

Medi-Globe heeft met de SonoTip ® EBUS Pro Flex wereldwijd het eerste FNA-naaldsysteem onder endoscopische echografiebegeleiding met een dimensionaal stabiele en buigresistente nitinol naald op de markt gebracht. Vergeleken met de traditionele roestvrijstalen naalden heeft het gebruik van nitinol als grote voordeel dat naaldvervorming (het zogenaamde ‘Banaan-effect’) wordt voorkomen.
De SonoTip® EBUS Pro Flex en de SonoTip® EBUS Pro is voorzien van een verbeterd handvat, waarop nu beter zichtbaar is of de naald gefixeerd is of niet. Daarnaast wordt de stylet voorzien van een kunststof luerlok afsluiting in plaats van een metalen afsluiting wat zorgt voor een lager gewicht wat de procedure ten goede komt.
Naast de SonoTip® EBUS Pro Flex is er ook de SonoTip ® EBUS Pro. De Sono Tip-naalden zijn geschikt voor gebruik met zowel de Pentax-Hitachi als de Olympus- en Fuijnon bronchoscoop. Bij de Olympus- en Fuijnon naalden wordt standaard een disposable adapter meegeleverd in de verpakking voor een perfecte bevestiging op de bronchoscoop.

Long Stents

Long Stents

Naast de self-expandable stents van Leufen hebben we nu ook de siliconen stents van Novatech in ons assortiment. 

Bronchoscopy Cytology Brushes

Bronchoscopy Cytology Brushes

Met een Bronchoscopy Cytology Brush verzamelt u cellen uit de longen. Hierna kunnen deze cellen worden onderzocht op type en ziektebeeld. De katheter van deze cytologie borstel is gemakkelijk hanteerbaar. De Cytology borstel voor de longen heeft een borstel aan de tip, en een afsluitbaar balletje aan het einde van de tip. Dit balletje beschermt de verzamelde cellen bij het uitrekken van de borstel. 
 

Injectranaald voor Bronchoscopie

Injectranaald voor Bronchoscopie

Een naald van Medi-Globe met een uniek locksysteem. Hierdoor heeft u uw handen vrij om te injecteren. Verkrijgbaar in verschillende diameters, lengtes en naaldlengtes.

Longbiopsie

Longbiopsie

Bij een longbiopsie wordt met een dikke naald een klein stukje weefsel longweefsel uit de long gehaald. Dit wordt ook wel core biopsie genoemd. Dit stukje weefsel kan vervolgens worden onderzocht op afwijkingen. Met een biopteur van Medi-Globe kan deze biopsie zeer goed worden uitgevoerd. 

ECO-Injectra naald voor Long Endoscopie/ Bronchoscopie

ECO-Injectra naald voor Long Endoscopie/ Bronchoscopie

Deze Medi-Globe ECO-Injectra naald is een meer economische versie ten opzichte van de Injectranaald voor Long Endoscopie/ Bronchoscopie, omdat het veersysteem ontbreekt. Het voordeel van de ECO-Injectra naald is dat deze naald is voorzien van een metalen tip en daardoor kan de naaldpunt niet door de sheath prikken als die in een bocht ligt.

Novatech Boutin Pleura Trocar voor pleurale punctie

Novatech Boutin Pleura Trocar voor pleurale punctie

Voor pleura biopsies and puncties. Ook te gebruiken bij een ascites punctie (vochtophoping in de buik).
Novatech heeft trocars voor pleura biopsies/puncties gelanceerd in samenwerking met Professor C. Boutin (Marseille, Frankrijk) in 1998. Hij paste het bestaande model van de trocar aan om de kwaliteit van samples te verbeteren.
De eenmalig te gebruiken Boutin trocars hebben een werkende lengte van 78mm. Ze worden steriel geleverd en zijn verkrijgbaar in twee verschillende diameters (2 en 3mm).
Door de driezijdige spil en de verbeterde vorm van de hoek van de 3 mm trocar zorgt het apparaat voor een hogere kwaliteit dan de Abrams naald 1).

Novatech Boutin Pleura Trocar voor pleurale punctie